Julieta Mihai, violonista, este un muzician cu disponibilităţi dintre cele mai distincte şi mai diverse. Cariera ei a început în urmã cu douã decenii. Este actualmente profesoarã la Universitatea Western Illinois din S.U.A. si este membră a cvartetului de coarde Julstrom.
In calitate de solistã, de muzicianã în domeniul cameral, Julieta Mihai a fost invitată sa cânte în Austria, Canada, Anglia, Germania, Japonia, România și S.U.A. Inregistrarile sale au fost difuzate pe posturile de radio si televiziune din Illinois, Iowa si Missouri din Statele Unite, precum și pe postul național de radio din România.
Stagiunile recente au inclus Concertul de Sibelius, Concertul de Beethoven, Triplul Concert de Beethoven si Brahms, Dublul Concerto pentru vioara si violoncel, cu orchestre diverse din S.U.A. In 2014, a participat intr-un turneu de concerte in Romania cu lucrari de la inceputul secolului XX la Ateneul Roman, Bucuresti, si la Castelul Peles, Sinaia. In anul 2013, Julieta Mihai a sustinut recitaluri in Illinois, si a participat ca solista la concertele Orchestrei de camera si Simfonice Illinois din Springfield, unde a activat in calitate de concertmaestra din anul 2001. A cantat in premiera si a inregistrat Devil’s Tale de Jim Stephenson, in colaborare cu ansamblul de camera al Universitatii Western Illinois. In anul 2012 a predat cursuri de măiestrie și a cântat în cadrul Universitãţii de Stat din Arizona. Anul 2011 a marcat debutul ei la Carnegie Hall (Sala Weill) din New York. În stagiunile precedente, a avut privilegiul de a concerta alături de Orchestra Simfonică si cea de cameră din Illinois, de Orchestra Simfonică Northwest din Chicago, de Baroque Artists of Champaign-Urbana, ansamblul Prairie, alături de orchestrele festivalurilor de vară din Berkeley şi ale Universităţii Illinois din Urbana-Champaign, de orchestrele filarmonice din Ploieşti si din Craiova.
Julieta Mihai deţine mai multe distincţii obţinute în competiţii susţinute în România. Este câştigătoare a Concursului de Concerte al Orchestrei Festivalului de Vară din Champaign-Urbana; este beneficiarã a premiului de vioară „Paul Rolland” al Universităţii din Illinois.
A fost invitată să predea cursuri de măiestrie şi să susţină recitaluri la Universităţile de Stat din Arizona, Florida, Illinois, la Universităţile Towson, Southern Illinois, Nevada (Las Vegas), Illinois, la Urbana-Champaign, Crane School of Music (NY), Illinois Wesleyan (Bloomington), la Colegiul St. Olaf.
Studenţii clasei pe care o conduce la Universitatea Western Illinois sunt câștigători ai unor prestigioase competiţii regionale și naționale din S.U.A., printre care concursul M.T.N.A. ( Music Teachers National Association) si concursurile de concerte ale Universităţii Western Illinois, ale Festivalului de Vară din Brevard.
Julieta Mihai a început să studieze vioara la vârsta de șase ani la Liceul de Muzică din Ploiești. La unsprezece ani şi-a continuat studiile la Liceul de Muzică George Enescu din București, iar mai târziu la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj și la Universitatea Naţională de Muzică din București. De la paisprezece la optsprezece ani a studiat cu prof. Valeriu Rogacev; şi-a continuat studiile universitare sub îndrumarea maeştrilor Andras Agoston și Ferdinand Weiss (Cluj), Octavian Rațiu și Ștefan Gheorghiu (București), cu Dumitru Avakian – studiile muzicale teoretice; şi-a completat studiile de masterat cu Sherban Lupu si cele de doctorat cu Danwen Jiang (Champaign-Urbana). În 2002 și 2003, a participat la semestrul de primavară al Academiei de Muzică Toho Gakuen din Kureha, Japonia. Este absolventã a Universitãţii din Illinois, la Urbana-Champaign, cu un doctorat în Arte Muzicale susţinut în mai 2003.
Julieta Mihai cântă pe o vioară Giuseppe Gagliano, 1788. Arcusul baroc este facut de Ralph Ashmead.